Dafne Schippers won bij de WK atletiek goud op de 200 meter
NOS SportAangepast

Schippers ook geen Europees Atlete van het Jaar

Dafne Schippers krijgt dit jaar geen internationale eretitel voor haar prestaties op de atletiekbaan. Schippers veroverde afgelopen zomer bij de WK atletiek goud op de 200 meter en brons op de 100 meter, maar ze staat niet op de shortlist voor de verkiezing van Europees Atlete van het Jaar.

Schippers ontbreekt ook op de lijst van tien genomineerden voor de IAAF-eretitel Atlete van het Jaar, die de internationale atletiekfederatie maandag publiceerde.

Schippers prolongeert wereldtitel op 200 meter

Vier andere wereldkampioenen

De Utrechtse atlete werd in september nog op de longlist van tien genomineerden gezet die kans maakten op de Europese titel.

Schippers won de prijs eerder al in 2014 en 2015, maar nu heeft de Europese bond vier andere wereldkampioenen geselecteerd: de Belgische Nafissatou Thiam (meerkamp), de Griekse Ekaterini Stefanidi (polsstokhoogspringen), de Russische Maria Lasitskene (hoogspringen) en de Poolse Anita Wlodarczyk (kogelslingeren).

Mannen

Op de shortlist bij de mannen staan drie atleten: de Turkse sprinter Ramil Guliyev, de Franse meerkamper Kevin Mayer en de Duitse speerwerper Johannes Vetter. Ook zij veroverden afgelopen augustus in Londen de wereldtitel. Guliyev deed dat op de 200 meter.

De Europese atletiekfederatie maakt op 14 oktober de winnaar bekend tijdens een gala in de Litouwse hoofdstad Vilnius.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl