Aspirant-politieagenten bij de opening van het Politieonderwijsjaar 2016/2017
NOS Nieuws

Kwart aspirant-agenten dit jaar uit migrantengroep

Van de 700 nieuwe aspirant-agenten die dit jaar instroomden bij de Politieacademie had een kwart een migrantenachtergrond. Die cijfers maakt Peter Slort, portefeuillehouder diversiteit bij de Nationale Politie, bekend in de Volkskrant.

In vergelijking met 2015 is sprake van een verdubbeling. De nieuwste cijfers passen bij het streven van de politieleiding om meer diversiteit te krijgen bij de Nationale Politie. Nu vormen agenten met een migratieachtergrond 7 procent van het totaal aantal medewerkers.

'Diversiteitsrecruiters'

De politie heeft volgens Slort veel geworven via sociale media, bijvoorbeeld door samen te werken met bekende niet-westerse vloggers. Ook zijn zeventien 'diversiteitsrecruiters' aangesteld. Slort: "Die jagen binnen alle eenheden collega's aan om zelf te rekruteren."

De cijfers zijn overigens nog niet definitief. Eind dit jaar wordt de balans opgemaakt en kunnen de percentages nog iets gaan schuiven, zegt Slort.

Politiebond ACP vreest dat de gerichte werving ten koste gaat van de kwaliteit. De bond wijst daarbij op een onderzoek van onderzoeksinstituut WODC, waaruit vorige maand naar voren kwam dat niet-westerse agenten relatief vaak betrokken zijn bij ernstige integriteitsschendingen.

Slort is ervan overtuigd dat de diversiteit de kwaliteit niet aantast. Integendeel: "Er is een enorme toename van kwaliteit. Ze brengen competenties binnen die wij missen, zoals hun kennis van talen, culturen en gemeenschappen."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl