De tunnel van de bankrovers
NOS Nieuws

Braziliaanse politie voorkomt 'grootste bankroof ter wereld'

Het had de grootste bankroof ter wereld moeten worden, maar de Braziliaanse politie was de criminelen te snel af. Ze waren volgens de politie van plan 270 miljoen euro buit te maken door een 600 meter lange tunnel te graven naar een bank in São Paulo. Maar de tunnel werd maandagavond door de politie ontdekt.

De tunnel leidde naar een huis dat in juni werd verhuurd aan de verdachten. Daar rustten ze uit van het graven. De politie heeft zestien mensen opgepakt.

"Ze zijn bekend bij de politie en vormen een strak georganiseerde bende", zei de openbaar aanklager in São Paulo tegen Braziliaanse media. Sommige leden waren in 2005 betrokken bij het beroven van de Centrale Bank van Fortaleza in het noordoosten van Brazilië.

Balken en steigers

De politie vond in het huurhuis van de verdachten voedsel en gereedschappen. De bende begon vier maanden geleden met het graafwerk. Ze gebruikten houten balken en ijzeren steigers om de tunnel niet te laten instorten.

De grootste bankroof in Brazilië tot dusver vond in 2014 plaats in São Paulo. Daarbij werd omgerekend zo'n 44 miljoen euro buitgemaakt.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl