Michael Heemels
In samenwerking met
L1mburg

18 maanden cel voor ex-voorlichter Wilders Michael Heemels

De rechtbank in Maastricht heeft ex-PVV'er Michael Heemels veroordeeld tot achttien maanden gevangenisstraf, waarvan vier voorwaardelijk. Het Openbaar Ministerie had 22 maanden cel geëist.

Volgens de rechtbank heeft Heemels zo'n 180.000 euro gestolen uit de partijkas van de PVV in Limburg. Het geld was gemeenschapsgeld, bedoeld voor de Statenfractie van de PVV.

Heemels gebruikte de bankpas en creditcard van de PVV voor zichzelf. Het geld ging op aan onder meer etentjes, uitgaan, reizen, drank en drugs.

Valse facturen

Hij verduisterde het geld tussen 2012 en 2016. Om te voorkomen dat bekend werd wat hij had gedaan, maakte hij valse facturen op. Toen het bedrog aan het licht kwam, stapte hij op als Statenlid en als voorlichter van PVV-leider Wilders in de Tweede Kamer.

Inclusief accountantskosten moet Heemels ruim 183.000 euro terugbetalen, meldt 1Limburg.

Wilders noemt het in een reactie terecht dat er een veroordeling is gekomen. "Het is een drama voor de belastingbetaler. Die is voor heel veel geld opgelicht. Het geld moet terug." Wilders denkt dat de PVV in Limburg lessen heeft getrokken uit deze kwestie en ervoor zorgt dat er meer controle komt.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl