Robben: 3-0 winnen van Zweden wordt heel, heel, heel moeilijk

Aangepast
Robben over Oranje: niet kansloos, wel een zware missie

Arjen Robben heeft lang na kunnen denken over de mogelijke ontsnappingsroutes voor het Nederlands elftal om volgend jaar tóch naar het WK in Rusland te mogen. Zijn conclusie: niet kansloos, wel een zware missie.

"Twee wedstrijden winnen is al een zware opgave", doelt de aanvoerder op de duels met Wit-Rusland (zaterdag) en Zweden (dinsdag). "Als je dan ook nog met behoorlijk wat doelpunten verschil moet winnen... Zeg nooit nooit, maar dat is wel heel, heel, heel moeilijk."

Doelsaldo

Oranje moet een achterstand van drie punten en zes goals goedmaken op Zweden, dat tweede staat in de kwalificatiepoule en zaterdagavond Luxemburg ontvangt.

"Veel is afhankelijk van wat er komend weekend gaat gebeuren. Op dit moment is het doelsaldo +6. Dat mag absoluut niet meer worden", vertelt Robben bij aankomst in Huis ter Duin in Noordwijk.

1/3Virgil van Dijk staat NOS-verslaggever Bert Maalderink te woord ANP
2/3Jürgen Locadia hoopt zijn debuut te maken voor het Nederlands elftal ANP
3/3Vincent Janssen meldde zich ook weer in Noordwijk, dit keer als speler van Fenerbahçe ANP

De aanvaller van Bayern München werd eerder op de dag geconfronteerd met een aantal artikelen in de Duitse media. Die schreven dat Robben vond dat zijn zoontje betere training krijgt dan het eerste elftal van Bayern onder de onlangs ontslagen Carlo Ancelotti.

"Daar wil ik gelijk duidelijk in zijn. Dat is de grootste onzin. Ik heb dat niet gezegd. Ik ben de laatste die zou gaan natrappen tegen een coach, speler of wie dan ook."

Bayern speelde de laatste twee competitiewedstrijden gelijk en kreeg midweeks in de Champions League een veeg uit de pan van Paris Saint-Germain (3-0).

Van Dijk: ik ben honderd procent fit

De naam van Virgil van Dijk ontbrak op de lijst van zowel de voorlopige als de definitieve selectie en toch meldde de verdediger zich maandagavond bij het Nederlands elftal.

"Of ik verbaasd ben? Ik weet niet of dat het juiste woord is. Als je de selectie bekijkt en de verdedigers, hoop je erbij te zitten. Ik ben blij dat ik hier ben."

'Honderd procent fit'

Van Dijk speelde afgelopen weekend voor het eerst in een half jaar een volledige wedstrijd voor Southampton. Dat was voor bondscoach Dick Advocaat genoeg reden om de verdediger alsnog op te roepen.

"Wedstrijdfit is anders, maar fysiek ben ik al bijna twee maanden honderd procent fit. Ik ben klaar voor waar de bondscoach mij nodig heeft."