NOS Nieuws

Opgepakte inbreker van 17 beschuldigd van misbruiken paard

Een jongen van 17 uit Hoorn is afgelopen weekend opgepakt voor een inbraak in een stal. De stalhouder zegt dat bij de inbraak ook een paard van hem seksueel is misbruikt.

"Het is verschrikkelijk wat er met mijn paard is gebeurd", zegt stalhouder Ron Esteje, bij wie naar eigen zeggen al drie keer eerder is ingebroken. Daarom had hij een beveiligingsbedrijf ingehuurd en een alarm laten plaatsen.

De politie kreeg in de nacht van vrijdag op zaterdag een melding dat er iemand op het terrein was. De jongen van 17 werd niet ver van de stal ontdekt en aangehouden. Hij had geen identiteitsbewijs bij zich en kon niet duidelijk maken wat hij in het gebied te zoeken had.

Krukje

Op camerabeelden is volgens de politie te zien dat het paard met touwen om zijn hals en benen was vastgebonden. Esteje zegt dat ook te zien is dat er een krukje achter het paard staat en dat er seksuele handelingen worden verricht.

In de kop van Noord-Holland komt volgens Esteje misbruik van paarden vaak voor. "Het is echt een heel groot probleem." Ook uit andere delen van het land komen vaker meldingen van het mishandelen en misbruiken van paarden.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl