Didi Gregorius in actie voor de New York Yankees
NOS SportAangepast

MLB-seizoen vol records, nu de play-offs

In de Amerikaanse honkbalcompetitie (MLB) zit na 162 wedstrijden de reguliere competitie erop en staan de play-offs op het punt van beginnen. De finalisten van vorig jaar, Cleveland Indians en Chicago Cubs, zijn weer van de partij. Ook de befaamde New York Yankees en Los Angeles Dodgers gaan strijden voor een plek in de World Series.

Opvallende afwezigen zijn New York Mets (in 2015 nog finalist) en San Francisco Giants (winnaar in 2014 en 2012). De Giants waren dit seizoen zelfs de slechtste ploeg in de reguliere competitie.

Records

Opvallend veel records sneuvelden dit seizoen. Zo werden er met 6.105 de meeste homeruns ooit geslagen. Het vorige record kwam uit 2000 met 5.963. Giancarlo Stanton van Miami Marlins sloeg te meeste home runs: 59.

Ook de werpers zetten een nieuw record op de borden. Nog nooit werd er zo vaak drie slag gegooid: 40.105 keer. Hiermee werd het recordjaar van vorig jaar ruimschoots verbroken (38.982).

Opvallend is dat zowel in de American League als in de National League het homerun-record voor rookies sneuvelde. Aaron Judge sloeg er 52 voor New York Yankees. Cody Bellinger sloeg er in het shirt van Los Angeles Dodgers 39.

Nederlanders

De Nederlanders zijn ruim vertegenwoordigd in de play-offs. Didi Gregorius neemt het met de Yankees op tegen Minnesota Twins in de wildcard-wedstrijd.

De hoop van Boston Red Sox ligt bij Xander Bogaerts en voor Los Angeles Dodgers mag Kenley Jansen de wedstrijden uitgooien.

American League

Wild cardNew York YankeesMinnesota Twins
Play-offsHouston AstrosBoston Red Sox
Play-offsCleveland IndiansWinnaar wild card-wedstrijd

National League

Wild cardArizona DiamiondbacksColorado Rockies
Play-offsWashington NationalsChicago Cubs
Play-offsLos Angeles DodgersWinnaar wild card-wedstrijd

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl