NOS SportAangepast

Golfers VS winnen Presidents Cup, maar Trump eist aandacht op

De golfers van de Verenigde Staten hebben de Presidents Cup gewonnen. De VS maakte in Jersey City gehakt van het internationale team, met spelers uit de hele wereld behalve Europa: 19-11.

Het opvallendste moment van het toernooi kwam echter nadat de laatste bal geslagen was. Donald Trump was naar New Jersey gekomen om de prijs uit te reiken, maar niet nadat hij eerste een ereronde had gelopen.

Daarna ging de golfliefhebber achter de microfoon staan en droeg hij de door Amerika gewonnen prijs op aan de orkaanslachtoffers van Puerto Rico, Texas en Florida. "Het is verschrikkelijk wat die mensen doormaken, maar we hebben het mooi onder controle. Ik wil graag even bij ze stilstaan."

Trump draagt Presidents Cup op aan orkaanslachtoffers

In Puerto Rico wordt Trump juist bekritiseerd omdat de hulpverlening bij lange na niet voldoende zou zijn. De burgemeester van hoofdstad San Juan sprak zich daarover uit en werd daarna door Trump een armzalige leider genoemd.

Obama, Bush en Clinton

Trump was overigens niet de enige president die het golftoernooi dit weekend aandeed. Zijn voorgangers Barack Obama, George W. Bush en Bill Clinton waren eregasten.

Barack Obama, George W. Bush en Bill Clinton waren eregasten bij de Presidents Cup

De Amerikaanse golfers gingen de laatste dag in met een 14,5-3,5 voorsprong en hadden daardoor nog maar een punt nodig in de twaalf singles. Daniel Berger stelde met winst op Kim Si-woo de tiende zege in twaalf edities al snel veilig, waarna het internationale team met enkele zeges de score iets dragelijker maakte: 19-11.

Record Mickelson

Phil Mickelson schreef geschiedenis. Hij deed aan alle edities mee en won zaterdag voor de 25ste keer een partij, een record. Zondag boekte hij zijn 26ste zege. Zijn landgenoot Tiger Woods staat op 24.

Phil Mickelson boekte op zaterdag z'n 26ste zege in de Presidents Cup

Voor de Amerikaanse ploeg waren onder anderen Dustin Johnson, Jordan Spieth, Justin Thomas, Rickie Fowler en Mickelson geselecteerd.

Het internationale team van captain Nick Price deed een beroep op onder anderen de Japanner Hideki Matsuyama, de Australiërs Adam Scott en Jason Day en de Zuid-Afrikanen Charl Schwartzel en Louis Oosthuizen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl