Topper Kampong-Bloemendaal eindigt onbeslist

De topper in de hoofdklasse hockey voor mannen tussen koploper Kampong en nummer twee Bloemendaal is geëindigd in 3-3. Amsterdam profiteerde optimaal door met 2-1 te winnen van Almere en zo de tweede plek over te nemen van Bloemendaal.

Voor eigen publiek in Utrecht opende Ties Ceulemans al snel de score voor Kampong met een tip-in op aangeven van Quirijn Caspers. Bloemendaal deed echter weinig onder voor de regerend landskampioen en kwam vlak voor rust dan ook verdiend op gelijke hoogte via Thierry Brinkman.

In de tweede helft was het tot twee keer toe stuivertje wisselen, waarbij eerst Bloemendaal op 1-2 (Florian Fuchs) kwam en Kampong er vervolgens 3-2 (Bjorn Kellerman en Martijn Havenga) van maakte.

Het slotakkoord was voor Fuchs, die met zijn tweede treffer van de dag de eindstand op 3-3 bepaalde.

Amsterdam en Den Bosch winnen in slotfase

Amsterdam had het lang moeilijk met Almere, dat alle vier duels tot nu toe heeft verloren. Amsterdam was de betere ploeg, maar het goede verdedigen en de inzet leken Almere een punt te bezorgen.

Mirco Pruyser dompelde de thuisploeg echter vlak voor tijd in rouw door de 2-1 te maken.

Ook Den Bosch sleepte er in de slotfase een zege uit. Austin Smith was daar de gevierde man tegen Rotterdam. De Zuid-Afrikaan boog met twee strafcorners in de laatste minuten een 1-0 achterstand om in een 2-1 overwinning.