NOS VoetbalAangepast

Ajax-coach Keizer: geen trainer is ooit uitgepuzzeld

De 4-0 zege van Ajax bij sc Heerenveen was geflatteerd, maar daar maalt de geplaagde trainer van de Amsterdammers, Marcel Keizer, niet om. "Waarom zou ik alle negatieve dingen aanhalen?"

Ajax-coach Keizer: waarom alle negatieve dingen aanhalen?

Hij gaat verder: "Het belang was: winnen bij een ploeg die dit seizoen nog niet verloren had in de eredivisie. En dat is gelukt." Tegelijk wil Keizer realistisch blijven: "We zitten in een moeilijke fase en één overwinning haalt ons daar niet direct uit. Het kan allemaal nog beter."

Puzzelen

De coach van Ajax had zijn basisopstelling weer omgegooid. David Neres, Lasse Schöne en Maximilian Wöber kregen een kans en alle drie scoorden ze. Is Keizer nu uitgepuzzeld? "Nee, geen trainer is ooit uitgepuzzeld. Maar Neres maakt twee goals, dus hij speelt volgende keer weer."

Keizer vervolgt: "Neem de situatie rond Klaas-Jan Huntelaar en Kasper Dolberg. We weten hoe het zit. Klaas-Jan vult het nu goed in, maar daar kan zomaar verandering in komen."

Marcel Keizer met David Neres

Een broodnodige overwinning was het in Heerenveen, want de kritiek op Keizer was niet mals de afgelopen week. Maar naar eigen zeggen was hij er zelf rustig onder gebleven. "Of ik 'm kneep voor de wedstrijd? Nee hoor."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl