David Neres heeft gescoord op aangeven van Klaas-Jan Huntelaar

Overwinning in Heerenveen brengt Ajax in rustiger vaarwater

Na de thuisnederlaag tegen Vitesse (1-2) en het gelijkspel bij ADO Den Haag (1-1) heeft Ajax een broodnodige overwinning geboekt in de eredivisie.

Op bezoek bij sc Heerenveen, dat als enige club in de eredivisie nog ongeslagen was, werd na een pover begin met 4-0 gewonnen dankzij twee goals van David Neres, een benutte strafschop van Lasse Schöne en een klutsgoal van Maximilian Wöber.

Hoofdrol Neres

Neres speelde een hoofdrol in de eerste helft. Door verdedigend geklungel schonk hij Martin Ødegaard een kans, maar die benutte de Noor niet. Daarna scoorde Neres twee keer, steeds op aangeven van Klaas-Jan Huntelaar.

David Neres juicht na zijn tweede goal
    David Neres en Nick Viergever vieren de Amsterdamse treffer
    Martin Ødegaard na het missen van een enorme kans
    Max Wöber viert zijn treffer voor Ajax

Die voorsprong was amper verdiend, want Heerenveen was voor rust gevaarlijker en trof via Stijn Schaars en Kik Pierie de paal. Nadat Heerenveen voor rust de paal had vervloekt, dankte het daarna de lat bij Donny v Van de Beeks knal.

De Friezen kregen nog kansen, maar Ajax liep verder uit. Schöne scoorde vanaf de stip en de in de basis debuterende Wöber uit de kluts.