Het bord bij de ingang van P2 is afgeplakt NOS

Een paar honderd verkeersborden en tientallen verkeersregelaars moeten vandaag voorkomen dat het een rommeltje wordt rond Schiphol. Sinds vannacht is parkeergarage P2 afgesloten, omdat die moet plaatsmaken voor de bouw van een nieuwe pier en terminal.

Dat betekent dat automobilisten nu moeten parkeren in P1 (kort parkeren) of in P3 of P6 (lang parkeren).

De meeste mensen vinden door de borden te volgen wel een parkeerplek. Menig verkeersregelaar staat er dan ook werkloos bij.

"Ik stuur de bekeuring naar Schiphol"

Toch zijn er ook automobilisten die niet in een parkeergarage terechtkomen: "Ik moet iemand ophalen en volg keurig de routes, maar ik kom gewoon niet bij de aankomsthal", zegt een man. "En dan vraag ik het netjes aan de verkeersregelaars, maar van hen krijg ik te horen dat ze het niet weten, omdat ze net zijn ingevlogen."

De man heeft de auto nu op een willekeurige plek bij Schiphol langs de kant gezet en zijn vriendin is naar de aankomsthal gelopen. "Ik blijf hier nu staan tot ik de mensen heb opgehaald, want als ik weer ga rijden, rijd ik alleen maar in de weg."

Hij is niet de enige. Een andere automobilist heeft zijn auto ook langs de kant gezet: "Ik blijf hier gewoon staan en dan zie ik het wel. Als ik een bekeuring krijg, dan stuur ik die wel naar Schiphol toe."

STER reclame