Omroep Brabant

In Waalwijk zijn 24 appartementen uren ontruimd geweest vanwege een mogelijk explosief in een flat. De woning is van een man die gisteravond werd aangehouden door een arrestatieteam. Hij had een vrouw mishandeld en met een steekwapen bedreigd. Bij zijn arrestatie werd een verdacht voorwerp gevonden waarna de Explosieven Opruimingsdienst Defensie (EOD) erbij werd gehaald.

De politie kreeg om 20.00 uur een melding over de mishandeling waarbij de vrouw lichtgewond is geraakt. Na het incident ging de man (59) zijn flat binnen. Hij is een bekende van de politie. Agenten riepen een arrestatieteam op om de man aan te houden. Toen het team rond 22.00 uur de flat binnenging en de man oppakte, werd het verdachte voorwerp ontdekt.

De straat werd afgezet. De EOD onderzocht het voorwerp, een pijp, en concludeerde rond 04.00 uur dat het niet om een explosief ging en dat er geen gevaar was.

Een van de bewoners van de ontruimde appartementen werd op het gemeentehuis opgevangen. De anderen vonden onderdak bij familie en bekenden.

Agenten hielden nog een 56-jarige man aan. Hij werd opgepakt omdat hij de andere verdachte hielp bij zijn poging om uit handen van de politie te blijven.

STER reclame