Franssen bereikt akkoord met judobond

Aangepast
Juul Franssen ANP

Juul Franssen verwacht in november in Den Haag haar rentree te kunnen maken op de tatami. De judoka, die een rechtszaak aanspande tegen de judobond en die ook won, heeft een akkoord bereikt met de bond.

Welke oplossing er uit de bus is gerold, kon Franssen nog niet zeggen. "Maar we zijn in goed overleg", aldus de judoka, die uitkomt in de klasse tot 63 kilogram. Vóór haar rechtszaak, die haar bijna een jaar buiten de judohal hield, stond ze vierde op de wereldranglijst.

"We hopen er over twee weken een klap op te geven en dat ik mijn rentree kan maken bij de Grand Prix in Den Haag."

Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

Franssen 'in goed overleg met judobond'

Franssen werd door de bond uitgesloten van internationale wedstrijden, omdat de Rotterdamse geen gehoor gaf aan de eis van de judobond (JBN) om in Arnhem te trainen. Ze raakte bovendien haar topsportstatus kwijt. Daarop spande de judoka een kort geding aan en de rechter stelde haar in het gelijk.

Bond blij met oplossing

De bond bevestigde zaterdag het nieuws rondom Franssen. "We zijn blij dat we binnen twee weken naar buiten toe kunnen treden om te vertellen met welke afspraken wij de cyclus naar 2020 ingaan", legde Henry Bonnes van de JBN uit. "We zijn er nagenoeg uit. Welke oplossing er is? Daarover kan ik nu helaas niets zeggen."

STER Reclame