In samenwerking met
Omroep West
NOS NieuwsAangepast

Schooldirecteur vast voor ontucht met meisje van 13

Een 32-jarige directeur van een basisschool in Alphen aan den Rijn is opgepakt omdat hij seks zou hebben gehad met een meisje van 13 jaar oud. Khalid T. was ook raadslid voor de PvdA in Gouda, maar is inmiddels geroyeerd.

Het meisje van 13 is geen leerling van T.'s school, laat een woordvoerder van het Openbaar Ministerie weten. Er zijn tot nu toe geen aanwijzingen dat hij ook met andere minderjarigen ontucht heeft gepleegd, zegt zij. Er is ook geen aanleiding om te denken dat het misbruik op school plaatsvond.

De ouders van het meisje alarmeerden de politie in augustus. Maandag werd de man uit Gouda aangehouden. De rechter-commissaris besloot deze week dat hij voorlopig vast blijft zitten.

Islamitische basisschool

Ouders van kinderen op de basisschool hebben een brief ontvangen over wat er is gebeurd, schrijft Omroep West. Het gaat om de islamitische basisschool An Noer.

De directeur van het overkoepelende schoolbestuur zegt tegen het AD dat de man is geschorst. "Hij is nu nog verdachte, maar terugkomen op deze school is geen optie."

De PvdA in Gouda laat weten dat T. gezien de ernst van de situatie niet langer deel kan uitmaken van de fractie. Het landelijke partijbestuur heeft hem zijn lidmaatschap ontnomen.

Advertentie via Ster.nl