Thomas Kennes begint aan de korte kür op de EK in Ostrava NOS

Thomas Kennes is er niet in geslaagd zich te kwalificeren voor de Olympische Spelen. Op het kwalificatietoernooi in Duitsland eindigde Kennes als dertiende, terwijl hij bij de eerste zes moest eindigen voor een ticket.

Kennes stond donderdag na de korte kür elfde. Op de tweede dag deed de Brabander het goed. Hij verbeterde zijn pr over de hele kür met bijna twintig punten. Van 159 naar 178, maar voldoende voor een olympisch ticket was het niet. Hij kwam bijna vijftig punten tekort. De Belg Jorick Hendrickx eindigde als eerste.

Niki Wories in actie tijdens de korte kür EPA

Ook voor Niki Wories is een startbewijs voor de Olympische Spelen ver weg. De Nederlandse kunstrijdster eindigde op de korte kür als vijfentwintigste met 37,74 punten.

De Australische Kailani Craine gaat aan de leiding met 58,02 punten. Wories, die een persoonlijk record van 51,29 punten heeft op de korte kür, moet in Duitsland bij de beste zes eindigen om kans te maken op de Olympische Spelen.

Lastige voorbereiding

"Het was dramatisch", vertelt NOS-commentator Hans van Zetten. "Geen enkele sprong in haar kür was zonder fouten, maar ze heeft natuurlijk ook een lastige voorbereiding gehad."

Wories kampte afgelopen jaar met vijf hersenschuddingen. Zaterdag rijdt ze nog de lange kür in Duitsland.

STER reclame