NOS NieuwsAangepast

Zoon (14) bekent dat hij zijn ouders in Katlijk met mes heeft gedood

De 14-jarige jongen uit het Friese dorp Katlijk, die vastzit vanwege betrokkenheid bij de dood van zijn ouders, heeft een bekentenis afgelegd. Hij heeft bekend dat hij zijn vader en moeder met een mes heeft gedood, zegt het OM. Over de achtergronden van zijn daad is niets bekendgemaakt.

Dinsdagochtend werden de lichamen van een man van 63 en zijn 62-jarige vrouw gevonden in hun huis. De buren met wie ze een woonboerderij deelden, ontdekten de lichamen. Die avond werd de zoon aangehouden.

Eerder vanmiddag werd bekend dat de jongen zeker nog twee weken wordt vastgehouden. Hij is overgebracht naar een justitiële jeugdinrichting. Het OM heeft laten weten zeer terughoudend te zullen zijn met het geven van informatie over het onderzoek, gezien de leeftijd van de verdachte.

Familierechercheurs van de politie zullen de nabestaanden op de hoogte houden. Als de zaak voor de rechter komt - naar verwachting begin volgend jaar - zal dat achter gesloten deuren gebeuren, zoals gebruikelijk bij rechtszaken waarbij minderjarigen zijn betrokken.

Schok

De dood van het echtpaar veroorzaakte een schok in het dorp bij Heerenveen. "Katlijk is een kleine gemeenschap van zo'n 600 inwoners, waar iedereen met elkaar meeleeft. Dat zo'n gebeurtenis diepe indruk op de mensen maakt, hoef ik u niet te vertellen", zei burgemeester Van der Zwan.

Volgens de burgemeester stond de familie niet bekend als een probleemgezin. "Voor zover wij kunnen nagaan was het gezin niet in beeld bij de hulpverleningsinstanties", zei hij dinsdag tegen de Leeuwarder Courant.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl