In samenwerking met
RTV Noord
NOS NieuwsAangepast

'Zij hebben iets verschrikkelijks meegemaakt, dus ik kom steun betuigen'

'Als Middendorp dit had geweten, had hij de jongens niet met dit materiaal laten werken.'

Commandant der Strijdkrachten Tom Middendorp bezoekt vandaag de ouders van de twee militairen die in Mali zijn omgekomen bij een oefening. "Zij hebben iets verschrikkelijks meegemaakt, dus ik kom steun betuigen."

Generaal Middendorp kwam naar Winschoten, de woonplaats van de ouders van Henry Hoving (24). De vader van Kevin Roggeveld (24) uit Groningen was daar ook, meldt RTV Noord. Het bezoek komt een dag na een vernietigend rapport over het ongeval in Mali.

De moeder van Henry Hoving, Greetje Groenbroek, heeft eerder gezegd dat ze razend was. "Dit was geen bedrijfsongeval. De jongens zijn bewust met onveilig materiaal op pad gestuurd. Wie hier verantwoordelijk voor is, mogen ze wat mij betreft uit een vliegtuig gooien."

Commandant der Strijdkrachten Tom Middendorp

Veilige modus

Volgens haar zijn de beide mannen "gewoon vermoord". De nabestaanden hadden van Defensie eerst te horen gekregen dat de beide mannen omkwamen doordat een mortier op scherp stond, maar uit een rapport van de Onderzoeksraad voor Veiligheid bleek dat niet correct. Het mortier stond in de veilige modus.

De Commandant der Strijdkrachten is de hoogste militair van Defensie. Hij heeft de dagelijkse leiding over missies van Nederlandse militairen en informeert en adviseert de minister hierover.

Advertentie via Ster.nl