Max Verstappen in actie tijdens de eerste training in Maleisië
NOS SportAangepast

Verstappen: bij regen stijgen onze kansen

"Als het zaterdag tijdens de kwalificatie regent, zet ik 'm zeker weer op de eerste startrij. Net als in Singapore." Van Max Verstappen mag het zondag tijdens de Grand Prix van Maleisië regenen.

De bijna 20-jarige Formule 1-coureur was vrijdag tijdens de eerste training op een natte baan in Sepang de snelste. Nadat het droog was geworden, excelleerde Sebastian Vettel met zijn Ferrari.

"Ferrari was in de tweede training te snel. Zeker Vettel", keek Verstappen na de afgebroken tweede sessie terug op de eerste dag in Sepang. De training werd gestaakt na een crash van Romain Grosjean, wiens bolide over een openstaande putdeksel reed en vervolgens met hoge snelheid in de bandenstapel belandde.

"Dit mag natuurlijk niet gebeuren. Ik weet zeker dat ze daar goed naar gaan kijken. Het zal niet nog een keer gebeuren", zei Verstappen over het incident.

"Mijn auto voelde redelijk goed. We hebben veel veranderd aan de set-up in de tweede training. Mede daardoor hebben we niet veel rondjes gedaan. Geen racesimulatie, dus we weten wat dat betreft nog weinig. Ja, als het gaat regenen stijgen onze kansen", wist Verstappen.

Verstoppertje

De omstandigheden in Sepang wisselden vrijdag en zullen dat in het weekeinde ook doen. "De eerste training was op een natte baan en daar waren Max en ik zeer tevreden over", constateerde Daniel Ricciardo, de teamgenoot van de Nederlander. "De middagsessie was veel lastiger. We hebben een flink gat naar Ferrari te dichten. Mercedes was langzamer, maar dat team speelde verstoppertje."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl