Schulting begint slecht, Knegt goed aan WB-seizoen

Aangepast
Suzanne Schulting tijdens de WK in Rotterdam in maart ANP

Shorttrackster Suzanne Schulting is beroerd begonnen aan het wereldbekerseizoen. Sjinkie Knegt voldeed wel aan de verwachtingen bij de kwalificaties van de eerste wereldbekerwedstrijden in Boedapest.

Schulting werd in de series van zowel de 1.500 meter als de 500 meter gediskwalificeerd. Op de eerste afstand week de Nederlands kampioene af van haar lijn en op de 500 meter veroorzaakte ze twee keer een valse start.

Jorien ter Mors en Yara van Kerkhof plaatsten zich met een tweede plaats in de series van de 1.500 meter voor de halve finales van zaterdag. Van Kerkhof won bovendien haar serie op de 500 meter en plaatste zich daarmee overtuigend voor de kwartfinales. Lara van Ruijven ging ook door; zij deed dat door derde te worden in haar serie.

Knegt probleemloos

Bij de mannen plaatste Knegt zich probleemloos voor de halve finales van de 1.500 meter en voor de kwartfinales van de 500 meter.

De Friese shorttracker zegevierde op de 1.500 meter zowel in zijn voorronde-heat als in zijn serie. Op de 500 meter werd hij tweede in de voorronde en won hij zijn serie.

Daan Breeuwsma en Dennis Visser werden op de 1.500 meter uitgeschakeld. Op de 500 meter gold dat ook voor Itzhak de Laat. Dylan Hoogerwerf redde het in de series net; hij kwam als derde over de finish en is zaterdag van de partij in de kwartfinales.

STER Reclame