Anne Buijs in actie tegen Italië
NOS SportAangepast

Volleybalsters stomen door: het liep aanvallend als een trein

Waren de volleybalsters nou zo sterk of was Italië zo zwak? De vooraf gevreesde Italiaanse vrouwen werden volledig kansloos gelaten in de kwartfinales van het EK volleybal. "Aanvallend liep het als een trein bij ons", reageert speelster Anne Buijs.

"We speelden agressief. Alle remmen moesten los. We hebben weinig fouten gemaakt", gaat ze verder. Buijs was een van de uitblinkers aan de zijde van Nederland. Ze was samen met Lonneke Slöetjes verantwoordelijk voor veel scores. "Het ging lekker vandaag. Leuk volleyballen zo..."

Bondscoach Jamie Morrison moest ook even knipperen met zijn ogen toen hij zag dat zijn ploeg geen moeite had met Italië. "Ik heb heel erg veel respect voor Italië. Het was mogelijk niet de beste wedstrijd van ze, maar wij hebben het goed gedaan. Ik ben heel trots op de meiden."

Duitsland of Azerbeidzjan?

In de halve finales treft Oranje mogelijk gastland Azerbeidzjan, waarmee nog een appeltje is te schillen. Azerbeidzjan was in juni bij de beslissende wedstrijd voor het WK-kwalificatietoernooi met 3-0 te sterk. Vrijdagmiddag speelt het gastland tegen Duitsland in de kwartfinales.

"Iets in mij zegt dat Azerbeidzjan een mooie tegenstander in de halve finales is", zegt Morrison. "Maar laat de beste winnen. Duitsland heeft goed gespeeld en ik kijk uit naar die wedstrijd."

Azerbeidzjan of Duitsland in de halve finales, Buijs heeft niet echt een voorkeur. "Het maakt me niet zo veel uit. Als je tegen Azerbeidzjan speelt, heb je een volle hal en revanche, maar tegen de Oosterburen is het ook altijd leuk spelen. We zien het wel."

Morrison na zege op Italië: ik ben heel trots op de meiden

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl