Carlo Ancelotti
NOS VoetbalAangepast

Bayern München zet trainer Ancelotti op straat

Bayern München heeft trainer Carlo Ancelotti ontslagen. De 58-jarige Italiaan wordt verantwoordelijk gehouden voor de tegenvallende resultaten.

De Duitse grootmacht verloor woensdagavond kansloos van Paris Saint-Germain in de Champions League (3-0). Ancelotti begon aan de wedstrijd met Arjen Robben, Franck Ribéry en Mats Hummels op de bank, hetgeen hem op de nodige kritiek kwam te staan.

Rummenigge moest iets doen

"De prestaties voldeden niet aan onze verwachtingen en het spel in Parijs toonde duidelijk aan dat er iets moest gebeuren. Carlo blijft mijn vriend, maar ik moest een beslissing nemen", aldus voorzitter Karl-Heinz Rummenigge.

In de Bundesliga staat Der Rekordmeister op de derde plaats, met dertien punten uit zes wedstrijden. Het seizoen begon voor Bayern wel met een prijs. In de Duitse Supercup werd het Borussia Dortmund van trainer Peter Bosz na strafschoppen verslagen.

Opvolger Guardiola

Ancelotti was bij Bayern München in de zomer van 2016 de opvolger van Pep Guardiola. In zijn eerste seizoen won hij de Supercup en werd hij kampioen, maar in de Champions League strandde hij al in de kwartfinales tegen de latere winnaar Real Madrid.

Arjen Robben en Carlo Ancelotti

Eeerder was Ancelotti werkzaam bij Real Madrid, Paris Saint-Germain, Chelsea, AC Milan, Juventus, Parma en Regina. Hij begon zijn loopbaan als assistent-bondscoach van Italië.

Ancelotti won in totaal drie keer de Champions League. Twee keer met AC Milan (2003 en 2007) en één keer met Real Madrid (2014).

Assistent Willy Sagnol neemt voorlopig de honneurs waar bij Bayern. De Fransman zit zondag als interim-trainer op de bank tijdens de uitwedstrijd tegen Hertha BSC.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl