Topcricketer geblesseerd, gearresteerd, geselecteerd

Aangepast

Topcricketer Ben Stokes heeft er een potje van gemaakt. De 26-jarige Engelsman werd zondagnacht gearresteerd nadat hij buiten bij een pub in Bristol iemand had neergeslagen. De storm die losbarstte, leek over te waaien. Totdat de beelden vrijkwamen.

Op die beelden is te zien dat Stokes - in de verte heeft hij wel wat weg van UFC-vechter Conor McGregor - met een rechtse directe iemand tegen de grond slaat. De volgende dag blijkt dat hij bij die klap een breukje in zijn hand heeft opgelopen.

Belabberd

De timing van het incident is ronduit belabberd. Een dag later werd immers de selectie bekendgemaakt van het Engelse team dat deze winter naar aartsrivaal Australië gaat. Deze 'Ashes Tour' is het tweejaarlijkse hoogtepunt op de Engelse cricketkalender.

En uitgerekend vice-captain Stokes is van groot belang voor het welslagen van die Tour. De speler van Durham, die al eens eerder na een nachtelijk bacchanaal werd weggestuurd van een Tour, behoort als batsman én als bowler tot de wereldtop. Dat komt niet vaak voor.

Ben Stokes in betere tijden AFP

En dus prijkte zijn naam gewoon op het lijstje van de Engelse cricketbond. Als reden werd gegeven dat spelers puur werden beoordeeld op hun prestaties binnen het veld. En het breukje in zijn hand zal vast op tijd helen. Wel komt er een intern onderzoek. Oftewel: ze dronken een glas, deden een plas en alles bleef zoals het was.

The Sun

Maar vanochtend slingerde boulevardblad The Sun de beelden van het incident de wijde wereld in. Niets menselijks is de cricketwereld vreemd, maar dit past niet echt in het plaatje dat de Engelse cricketbond het publiek graag voorspiegelt. Het woord is nu aan de bond.

Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

Geblesseerd, gearresteerd, geselecteerd
Deze video is alleen in Nederland te bekijken.

STER Reclame