Max Verstappen en Sebastian Vettel tijdens de persconferentie in Maleisië
NOS SportAangepast

Vettel tegen Verstappen: lust wel stukje van je taart

Bij de Grote Prijs van Singapore waren Max Verstappen, Sebastian Vettel en Kimi Räikkönen de hoofdrolspelers uit de eerste ronde. De Red Bull-coureur kwam vlak na de start in een sandwich tussen de twee Ferrari's en de race was voor alledrie snel voorbij.

Bij de persconferentie voor de Grote Prijs van Maleisië van komend weekeinde zaten de drie coureurs gebroederlijk naast elkaar, maar van een nieuwe sandwich was geen sprake: dit keer zat Vettel in het midden. En de sfeer was goed.

Teruggekeken naar de crash van vorige week werd er natuurlijk wel. "Het was een ongelukkig moment, maar wat kun je eraan doen", vertelde Verstappen. "Het is gebeurd en het is tijd om door te gaan."

"We waren allemaal niet blij na de race", zei Vettel. "Iedereen ging er vol voor en het liep voor ons drieën fout af. Dat zijn dingen die gebeuren en het hoort bij de autosport. Het heeft geen zin om eindeloos te evalueren. Het is niet de eerste keer en waarschijnlijk ook niet de laatste keer dat het gebeurt."

Max Verstappen gaat in de Ferrari-sandwich in Singapore

De Duitse Ferrari-coureur liep door de crash kostbare punten mis in de strijd om de WK-titel en staat nu 28 punten achter op Lewis Hamilton. Hij ziet desondanks geen reden om het dit weekeinde voorzichtiger aan te doen. "Iedere start is anders. Je kunt niet zonder risico starten. Het is jammer dat ik nu achterstand heb op Hamilton, maar het verandert niets aan mijn strijdplan. Mijn doel is om vanaf nu elke race te winnen."

Verstappen heeft hoop

Ook Verstappen heeft hoop op een goed resultaat tijdens de laatste GP op het circuit van Sepang. "Vorig jaar was ik hier tweede. Dat was een goede race, hoewel ik liever Daniel Ricciardo had verslagen natuurlijk. Hopelijk wordt het dit weekeinde een stapje beter."

Dan moet het wel een keer meezitten, gaf de Nederlander toe, want zijn seizoen gaat vooralsnog niet over rozen. "Het is niet mijn jaar, zeker niet op de zondagen. Toch heb ik hoop. Vorig jaar was ik goed en ik heb ook het gevoel dat de snelheid er nu goed inzit. De auto is beter dan in de eerste seizoenshelft."

Taartmoment

Voor Verstappen wordt het sowieso een bijzonder weekeinde: zaterdag is de Nederlander jarig en wordt hij twintig. "Ik word al oud", verzuchtte Verstappen met een knipoog. "Maar mijn verjaardag vieren is lastig. Niemand heeft zin in taart."

Maar, zo bleek, de kou tussen de coureurs is na vorige week wel uit de lucht. "Ik lust wel een stukje van je taart", zei Vettel. "Wil je in de auto geserveerd worden?", reageerde Verstappen. "Dan kom ik het wel brengen."

En zo eindigde de persconferentie vol vrolijkheid en vriendelijkheid. Of dat komende zondag op het bloedhete circuit van Sepang ook het geval zal zijn, valt zeer te betwijfelen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl