Celeste Plak
NOS SportAangepast

Plak toont als invalster haar waarde op EK volleybal

Mede dankzij de smashes van invalster Celeste Plak wisten de Nederlandse volleybalsters de kwartfinales van het EK in Bakoe te bereiken. Opnieuw was het Plak die de vrouwen over de streep hielp. Supersub Plak.

"De tegenstander verwacht het soms niet. Inmiddels misschien wel, maar ik ben blij dat ik beslissend kan zijn", zegt Plak. "De invalbeurten gaan lekker. Invallen is niet zo lastig. Je staat aan de kant je team aan te moedigen en dan moet je erin komen. Alle positieve energie die je hebt, moet je meenemen het veld in en dan even knallen."

Wissel Plak wil opnieuw belangrijk zijn voor volleybalsters

Plak is niet iemand die om een basisplaats gaat smeken. Sterker nog: ze weet helemaal niet of ze daar al wel klaar voor is. "Als ik alles zou moeten spelen weet ik niet of ik de energie die ik nu breng, constant zou kunnen brengen. Dat weet ik niet. Dat is de vraag", zegt ze.

Donderdagmiddag kan Nederland de halve finales bereiken. Het team van bondscoach Jamie Morrison moet dan Italië verslaan. Geen gemakkelijke opgave, maar de tegenstander is geen onbekende.

Italiaanse ervaring

Robin de Kruijf (Imoco Volley) en Plak (Novara) spelen momenteel in de Italiaanse Serie A. Yvon Beliën maakte afgelopen zomer de overstap van Piacenza naar Turkije. Laura Dijkema (nu clubloos) werd vorig jaar samen met Plak kampioen van Italië met Novara.

"Veel van onze meiden hebben met de Italiaanse meiden in de competitie gespeeld. We kennen elkaar goed. Zij kennen ons ook. Maar we kunnen goed volleyballen en ik heb er veel vertrouwen in. Het niveau gaat steeds omhoog en ik heb er vertrouwen in dat die stijgende lijn zich voort blijft zetten."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl