AFP
NOS NieuwsAangepast

Poolse vrachtwagenchauffeur die Nederlanders doodreed was stomdronken

De chauffeur die zondag op de Duitse snelweg een ongeluk veroorzaakte waarbij drie Nederlanders om het leven kwamen, had veel te veel gedronken. Volgens de Duitse politie had de man 3,09 promille alcohol in zijn bloed. Dat betekent dat hij waarschijnlijk meer dan twintig glazen alcohol had gedronken. Zowel in Duitsland als in Nederland is 0,5 promille de limiet.

De man, een 34-jarige Pool, rook na het ongeluk sterk naar alcohol, zegt de politie. Ook lagen er bierblikjes in zijn kleine vrachtwagen.

De dodelijke slachtoffers waren drie leden van een gezin uit Sittard, meldt 1Limburg.

Aanvankelijk werd ervan uitgegaan dat de chauffeur op de snelweg was gekeerd om een file te vermijden, waarna hij frontaal op de auto met de Nederlanders botste. Nu gaat de politie er op basis van getuigenverklaringen van uit dat de man op de oprit naar de snelweg gestopt is, waarna er achter hem een opstopping ontstond.

Een van de wachtende automobilisten zou zijn uitgestapt en naar de chauffeur zijn gelopen. Daarop zou de Pool de snelweg in de verkeerde richting zijn opgereden, waarna het ongeluk gebeurde.

De chauffeur liep zware verwondingen op bij het ongeluk. Vier inzittenden van een andere auto die bij het ongeluk betrokken was, raakten lichtgewond.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl