Nicolas Maduro
NOS Nieuws

Overleg over oplossing politieke crisis Venezuela bij voorbaat mislukt

De oppositie in Venezuela wil morgen niet gaan praten met de regering van president Maduro. Er stond overleg gepland om uit de politieke crisis te komen, maar volgens de oppositie is niet voldaan aan de voorwaarden voor het beraad, dat in de Dominicaanse Republiek zou worden gehouden.

De regering van Maduro was voor het overleg, maar veel critici van zijn socialistische partij zagen er bij voorbaat al niets in. Het zou de aandacht afleiden van de vele problemen waarmee Venezuela kampt. Maduro wordt verweten dat hij de economie te gronde heeft gericht en Venezuela in een dictatuur verandert.

Nieuwe verkiezingen

Deze maand hadden beide partijen apart overleg met de president van de Dominicaanse Republiek om het overleg voor te bereiden. De oppositie eiste dat de regering vooruitgang zou boeken op het terrein van mensenrechten, politieke gevangenen zou vrijlaten en de bevoegdheden van het parlement zou herstellen. Ook moest een tijdschema voor nieuwe verkiezingen worden opgesteld. Maar volgens de oppositie is met al die zaken zo weinig voortgang geboekt dat praten geen zin heeft.

Vorige maand werd het parlement vervangen door een 'grondwetgevende vergadering', die president Maduro in alles steunt.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl