Daniil Kvyat in de grindbaan op het circuit van Spielberg in Oostenrijk

Kvyat moet ook een stapje terug bij Toro Rosso

Toro Rosso heeft Pierre Gasly voor de komende races aangewezen als vervanger van de teleurstellend presterende Rus Daniil Kvyat.

De 21-jarige Fransman Gasly maakt deel uit van het juniorteam bij Red Bull en rijdt dit jaar de Super Formula-klasse. De verwachting was dat hij Carlos Sainz zou vervangen, als de Spanjaard naar het Renault-fabrieksteam zou vertrekken. Nu duidelijk is dat Jolyon Palmer daar het seizoen zal afmaken, is die overstap van de baan.

Gezien de magere resultaten van Kvyat (slechts vier WK-punten) heeft de leiding van Toro Rosso besloten dat Gasly zich nu al mag bewijzen in de Formule 1.

Pijnlijk

Formule 1-commentator Louis Dekker ziet de stoeltjeswissel als een pijnlijke nederlaag voor Kvyat. "Toro Rosso zegt weliswaar dat hij lid blijft van de familie, maar geeft ook nadrukkelijk aan dat zijn prestaties ondermaats zijn."

"Het is zeer ongebruikelijk dat een coureur tijdens het seizoen wordt vervangen. Dat zegt veel." Kvyat moest tijdens vorig seizoen al plotseling plaatsmaken voor Max Verstappen bij Red Bull Racing.

Prestatiecontract

Voor Gasly breken nu belangrijke weken aan. "Toro Rosso wil in raceweekends wegen of Gasly goed genoeg is voor een zitje in 2018", aldus Dekker.

Dat heeft te maken met het aanstaande vertrek van Carlos Sainz naar Renault. Red Bull heeft Gasly al enkele jaren onder contract als test- en reservecoureur.

"De Fransman wordt beschouwd als een talent, maar zijn carrière verloopt veel minder stormachtig dan die van Verstappen. Gasly krijgt eigenlijk een prestatiecontract voor een paar races. Hij moet het nu laten zien."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl