NOS NieuwsAangepast

Wekdienst 26/9: lagere zorgpremie en mogelijk mailschandaal rond Trump

Goedemorgen, vandaag is de aftrap van de Kinderpostzegelactie en stemmen de Eerste en Tweede Kamer over het eigen risico. Lees verder om te weten wat er vandaag nog meer gebeurt.

De dag begint met lokaal kans op mist of laaghangende wolken. Later op de dag breekt de zon door en het wordt 18 tot 20 graden. Moet je de deur uit? Dit is het overzicht van eventuele files en de situatie op het spoor.

Wat brengt vandaag?

- Vanavond speelt Feyenoord in Napels zijn eerste uitwedstrijd in de Champions League. De fans mogen niet bij de wedstrijd zijn vanwege een verbod. Toch zijn er gisteren al supporters gesignaleerd. De Italiaanse autoriteiten zijn de wedstrijd tegen AS Roma, twee jaar geleden, nog niet vergeten. Daarbij richtten Feyenoord-hooligans voor ongeveer 8 miljoen euro schade aan in de stad.

- De Consumentenbond wil dat alle ziekenhuizen en zorgverzekeraars vanaf 1 januari 2018 hun tarieven openbaar maken. De Consumentenbond vindt dat mensen honderden euro's per jaar kunnen besparen door bewuster om te gaan met hun eigen risico. En dat kan alleen als de klant inzicht krijgt in de kosten.

- De Franse president Emmanuel Macron houdt rond 15.00 uur een toespraak over de toekomst van de Europese Unie. Hij komt naar verluidt met een tienpuntenplan met voorstellen voor onder meer het versterken van de Europese economie. Macron houdt zijn toespraak op de Sorbonne-universiteit in Parijs, met in het publiek Europese studenten.

- Het eigen risico wordt vandaag behandeld door de Eerste en Tweede Kamer. De verwachting is dat het eigen risico op 385 euro blijft. De onderhandelende partijen VVD, CDA, D66 en ChristenUnie spraken vorige week af namelijk af dat het eigen risico niet omhooggaat.

- Linda de Mol geeft vandaag het startschot voor de Kinderpostzegelactie 2017. De Mol bestelt als allereerste kinderpostzegels bij kinderambassadeur Luca (12). Vanaf woensdag gaan 160.000 kinderen langs de deuren om kinderpostzegels te verkopen om zo kwetsbare kinderen ontwikkelingskansen te geven voor een betere toekomst.

Koning Willem-Alexander, toen nog prins, koopt kinderpostzegels (2012)

Wat heb je gemist?

Zorgverzekeraar DSW verlaagt de zorgpremie voor volgend jaar. Dat is tegen de verwachting in. De politiek en deskundigen rekenden op een premieverhoging. DSW komt traditiegetrouw als eerste met de premie voor het nieuwe jaar. Die premie is vaak trendsettend voor de andere zorgverzekeraars. Of dat nu weer zo zal zijn, is afwachten.

Ander nieuws uit de nacht:

- 'Zeker zes vertrouwelingen Trump gebruikten privémail voor werk': dat deed mogelijk onder anderen zijn schoonzoon Jared Kushner

- 'Ruim 90 procent kiezers voor onafhankelijk Koerdistan': de definitieve uitslag wordt binnen drie dagen verwacht

- VN-ambassadeur Myanmar: geen genocide tegen Rohingya: de beschuldigingen zijn ongefundeerd, zegt de ambassadeur

En dan nog dit:

Vandaag wordt de winnaar bekendgemaakt van de Inktspotprijs 2017. Dat is een jaarlijkse prijs voor de beste politieke tekening van het jaar en wordt georganiseerd door stichting Pers & Prent. Illustrators en cartoonisten kunnen hun beste tekeningen insturen waarna een jaarlijks wisselende jury de beste prent kiest. Deze tekening won vorig jaar. Fijne dag!

De winnende spotprent van 2016 van Peter van Straaten

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl