Ruzie tussen Trump en sporters dijt verder uit

Aangepast
Knielende spelers van New England Patriots tijdens het volkslied EPA

Het is een rel van formaat die steeds verder uitdijt. Afgelopen weekeinde schroomde de Amerikaanse president Donald Trump niet om sporters die bij het volkslied knielen uit protest het predicaat 'klootzakken' mee te geven.

Het gebaar van de sporters is bedoeld als protest tegen het geweld van politieagenten tegen zwarte verdachten. Trump riep op tot een boycot van clubs die geen maatregelen nemen tegen spelers "die onze vlag oneerbiedig behandelen". Ze zouden ontslagen moeten worden, gaf de president vast een voorzetje.

Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

Protest tegen uitspraken Trump
Deze video is alleen in Nederland te bekijken.

Maar daar denken de sterspelers, topcoaches en steenrijke eigenaren van de clubs zelf toch heel anders over. Zo'n 150 sporters namen gezamenlijk en openlijk afstand van de kritiek van Trump.

En dat bleef niet beperkt tot American football-spelers, die Trump in eerste instantie op de korrel nam. Ook in andere sporten roerden beroemdheden zich, onder wie basketballer LeBron James.

STER Reclame