Alexandre Lacazette was de gevierde man bij Arsenal

Lacazette loodst Arsenal langs WBA

Arsenal heeft in de Engelse competitie West Bromwich Albion geklopt. De Londense ploeg won de thuiswedstrijd met 2-0. Alexandre Lacazette maakte beide goals.

Na twintig minuten reageerde de Franse aanvaller alert op een terugspringende bal en kopte raak. In de tweede helft benutte Lacazette een penalty. Die werd gegeven na een onhandige overtreding van Allan Nyom op Aaron Ramsey.

Arsenal staat na de zege op de zevende plaats en heeft zes punten minder dan koploper Manchester City. West Bromwich Albion is twaalfde.

Mijlpaal

Bij West Bromwich Albion bereikte Gareth Barry een mijlpaal. De 36-jarige middenvelder trad tegen Arsenal aan voor zijn 633ste duel in de Premier League. Niemand speelde meer wedstrijden op het hoogste niveau in Engeland sinds de oprichting van de Premier League in 1992.

Het oude record was in handen van Ryan Giggs, die tot 632 duels kwam in het shirt van Manchester United. Barry maakte zijn debuut in 1998 voor Aston Villa. Hij speelde ook voor Manchester City en Everton.