Arek Milik werd in het boekjaar 2016/2017 voor veel geld verkocht aan Napoli Pro Shots

Sportief mag Ajax dan in zwaar weer zitten, financieel ziet het er allemaal een stuk zonniger uit bij de huidige nummer zeven van de eredivisie. De Amsterdamse club heeft het boekjaar 2016/2017 afgesloten met een winst van 49,5 miljoen euro. Een jaar geleden was er nog sprake van een klein verlies.

De operationele winst kwam uit op 8,4 miljoen euro, grotendeels dankzij de Europese successen van vorig seizoen. Ook de omzet groeide door het behalen van de finale van de Europa League. De netto-omzet bedroeg 118,2 miljoen euro, een stijging van bijna 25 miljoen euro.

Hakim Ziyech ANP

Aan transfersommen haalde Ajax 78,6 miljoen euro binnen, onder meer door de overgangen van Arkadiusz Milik naar Napoli, Jasper Cillessen naar FC Barcelona en Davy Klaassen naar Everton. Ondertussen werd het afgelopen boekjaar zo'n 18 miljoen euro uitgegeven aan het aantrekken van Hakim Ziyech, Davinson Sánchez, David Neres en Mateo Cassiera.

Ajax denkt volgend jaar op operationeel niveau verlies te lijden, nu de club zich niet voor Europees voetbal heeft weten te plaatsen. Dankzij de verkoop aan Tottenham Hotsur van Sánchez, met een transfersom van 40 miljoen euro de duurste speler die ooit uit de eredivisie vertrokken is, zullen er in Amsterdam toch opnieuw zwarte cijfers geschreven kunnen worden.

STER reclame