Kiki Bertens
NOS SportAangepast

Bertens na anderhalve maand weer naar tweede ronde

Kiki Bertens staat voor het eerst sinds half augustus weer in de tweede ronde van een WTA-toernooi. De Nederlandse tennisster won bij het Wuhan Open in China eenvoudig van de Roemeense qualifier Monica Niculescu: 6-2, 6-1.

Op 16 augustus stond Bertens in het Amerikaanse Cincinnati voor het laatst in de tweede ronde. Daarna ging ze in New Haven, New York (US Open) en Seoul al in de eerste ronde onderuit.

Tegen Niculescu kwam Bertens, de nummer 30 van de wereld, snel op een 5-1 voorsprong. De Roemeense, die 35 plekken lager staat op de mondiale ranking, leverde in de eerste set drie keer haar service in. Ook in de tweede set lag het initiatief direct bij Bertens, die de service van de Roemeense vier keer brak.

Sloane Stephens

De twee verrassende Amerikaanse US Open-finalisten van twee weken geleden, Sloane Stephens en Madison Keys, verloren in Wuhan allebei in de eerste ronde en staan dus weer met beide benen op de grond.

Stephens, die er in New York met de titel vandoor ging, had niets in te brengen tegen de Chinese Qiang Wang (6-2, 6-2) en Keys liep tegen de Amerikaanse qualifier Varvara Lepchenko constant achter de feiten aan (6-2, 7-6).

Keys is na haar succes bij de US Open opgeklommen naar de elfde plaats op de wereldranglijst en Stephens staat zeventiende.

Stephens verslaat goede vriendin Keys in US Open-finale

Richèl Hogenkamp, die door haar halvefinaleplaats van afgelopen weekeinde in Seoul de tophonderd is ingedoken (99ste), speelt deze week in Tasjkent. Daar neemt ze het morgen op tegen de Servische Aleksandra Krunic.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl