Voetballer Nieuw Utrecht ernstig gewond na kopstoot ploeggenoot

Aangepast
Facebookpagina SV Nieuw Utrecht

Een 25-jarige voetballer van de amateurvoetbalvereniging Nieuw Utrecht is vanmiddag in Culemborg verwond door een teamgenoot. Vlak voor het einde van een wedstrijd kreeg de man een kopstoot. Het slachtoffer raakte ernstig gewond en ligt nog steeds in het ziekenhuis in Utrecht.

Er ontstond volgens het AD ruzie tussen de voetballers, omdat het slachtoffer met de bal pingelde in plaats van te spelen.

Omstanders belden de politie en zeiden dat er een grimmige sfeer op het veld heerste en dat iemand onwel geworden was. Het slachtoffer is ter plekke door ambulancepersoneel behandeld en vervolgens naar het UMC Utrecht gebracht. De wedstrijd is meteen na het incident gestaakt.

Weggelopen

Het slachtoffer was bij bewustzijn, maar kon nog niet praten. Hij was in shock. De voorzitter van Nieuw Utrecht zegt tegen RTV Utrecht dat zijn toestand stabiel is: "Hij ligt niet op de intensive care maar op een gewone kamer. In het begin was het wel erg omdat hij zijn tong had ingeslikt volgens mij".

De speler die de kopstoot uitdeelde liep na het incident van het veld. De politie heeft de vermoedelijke dader 's avonds opgepakt. De man uit Utrecht wordt verdacht van poging tot doodslag of zware mishandeling.

STER Reclame