NOS VoetbalAangepast

Ten Hag: dit is niet het FC Utrecht dat ik wil zien

"Tot aan de 4-1 was het in ieder geval nog een wedstrijd." FC Utrecht-trainer Erik ten Hag probeerde na afloop van het verloren eredivisieduel met PSV (7-1) toch nog iets positiefs te ontdekken in de afstraffing.

Ten Hag: niet het FC Utrecht dat ik wil zien

"We kregen veel kansen en hebben aan de bal goed gespeeld", aldus Ten Hag. "PSV was dodelijk effectief en wij waren niet goed. Het was matig en dat past niet bij FC Utrecht, dit is niet het FC Utrecht dat ik wil zien."

Ten Hag benadrukte dat het volgens hem niets met scherpte te maken heeft. "Soms moet je ook geluk hebben, maar na de 4-1 valt alles uit elkaar. Spelers ontlopen hun verantwoordelijkheden en daar til ik zwaar aan. Dat mag ons gewoon niet overkomen."

Ook Zakaria Labyad, die namens Utrecht een strafschop benutte, gaf de schuld aan het team. "Iedereen speelde zijn eigen wedstrijd. Ik kan er niets goeds over zeggen. We hebben het als team verkloot."

Labyad: we hebben het als team verkloot

Net als zijn trainer vond ook Labyad het tot de 4-1 best aardig gaan bij Utrecht. "We speelden met lef, maar die 1-4 was een mentale klap en dan valt alles uit elkaar. PSV is een topploeg dit dat dan ook uitspeelt, maar voor rust had het ook een andere kant op kunnen vallen."

Labyad: "Na rust was het een trainingssessie voor PSV. Dit is heel ernstigs, de sfeer is dramatisch in de kleedkamer. We moeten snel met het team aan de slag, want vandaag hebben we elkaar echt laten vallen. Dan krijg je zo'n uitslag."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl