NOS SportAangepast

Marquez wint MotoGP in Aragón, herstelde Rossi vijfde

Marquez slaat toe in Aragón, herstelde Rossi vijfde

Marc Marquez heeft bij de Grand Prix van Aragón goede zaken gedaan in de strijd om de wereldtitel in de MotoGP. De Spaanse motorcoureur nam door zijn zege alleen de leiding in het WK-klassement.

In Aragón ging de meeste aandacht echter uit naar Valentino Rossi, die drie weken geleden een dubbele beenbreuk opliep maar zich deze week toch in Spanje meldde om op de Yamaha-motor te kruipen. Het kostte de Nederlander Michael van der Mark zijn MotoGP-debuut. Hij was gevraagd Rossi te vervangen.

Werkloos

Van der Mark keek in Spanje uiteindelijk werkloos toe en zag Rossi zondag voor elk WK-punt knokken. Lange tijd reed de negenvoudig wereldkampioen op een podiumplaats, maar in de slotfase moest hij toch buigen voor een aantal concurrenten. Rossi finishte als vijfde.

Michael van der Mark staat in Aragón de media te woord

Marquez was dolblij met zijn vijfde zege van het seizoen. Vooral omdat zijn voornaamste concurrent Andrea Dovizioso ver van het podium verwijderd bleef. De Italiaan bleef op de zevende plaats steken.

Marquez en Dovizioso begonnen met een gelijk aantal WK-punten aan de race in Aragón. Met nog vier GP's voor de boeg moet de Italiaan nu een achterstand van zestien punten zien goed te maken.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl