Hoe ziet het leven van een wereldkampioen wielrennen eruit? Chantal Blaak heeft de eerste uren in haar regenboogtrui inmiddels achter de rug. Die waren vooral gevuld met felicitaties in ontvangst nemen, media te woord staan én een paar flessen champagne ontkurken.

Feestelijk onthaal voor Blaak in hotel

Toen Blaak in haar regenboogtrui het hotel in Bergen binnenkwam, werd ze onder luid applaus onthaald door haar ploeggenoten en de begeleiding.

"Er zijn heel veel mooie woorden gezegd, vooral dat iedereen heel sterk was. Het was echt teamwork. Dat is mooi om te horen", zegt Blaak tegen Herman van der Zandt in het hotel.

Meteen na haar overwinning kon Blaak niet geloven dat ze écht wereldkampioen was geworden. Hoe is dat een paar uur later? Blaak: "Is dat al een paar uur geleden? Ik heb twintig minuten staan trillen, ook op het podium nog. Daarna was de persconferentie en nu ben ik hier. Het gaat maar door. Ik kan het eigenlijk nog steeds niet geloven. Het is heel bijzonder..."

En of Blaak net als Annemiek van Vleuten ook in haar regenboogtrui gaat slapen? "Dat weet ik niet, maar hij zal de hele tijd dicht bij me zijn."

STER reclame