NOS NieuwsAangepast

Tina 50 jaar: 'we sluiten de boze buitenwereld voor even buiten'

Schreeuw je schor op het Tina-festival

Stripweekblad Tina bestaat 50 jaar. Dat wordt vandaag en morgen in attractiepark Duinrell groots gevierd tijdens het jaarlijkse Tina-festival.

Er worden in totaal 26.000 bezoekers verwacht die komen voor optredens, shoppen, workshops en ontmoetingen met bekende Nederlanders en YouTubers. Dit jaar is er voor het eerst ook een internationale act op het festival. De Duitse tweeling Lisa en Lena, die bekend werden via de populaire app Musical.ly, komen optreden.

Zo moeder, zo dochter

Al vroeg in de ochtend worden duizenden meisjes door hun ouders afgezet bij de ingang van het attractiepark, anderen komen op eigen gelegenheid in groepjes. Sommige meiden komen samen met hun moeder, die vroeger ook de Tina las. "En nu weer", zegt een van de moeders lachend. Maar haar dochter mag hem wel altijd eerst lezen.

Een andere moeder vertelt dat de Tina wel erg veranderd is vergeleken bij vroeger. "Wat er tegenwoordig in staat is veel meer voor de meiden van nu, met vloggers, Musical.ly, en al die toestanden."

Volgens redactiechef Jannine Berkelaar, is de Tina na 50 jaar nog steeds steeds populair vanwege de gezelligheid die het blad uitstraalt.

"Als je het blad openslaat dan komt je een grote roze wereld tegemoet met allemaal vrolijkheid en blijheid en de hele boze buitenwereld die sluiten we eigenlijk even helemaal buiten."

Maar ook iets zwaardere onderwerpen komen volgens Berkelaar aan bod in de Tina. "Met de strips bereiden we ze heel zachtjes voor op het groter worden en de iets spannendere dingen in het leven waar ze tegenop moeten boksen straks."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl