Het ongeluk van Joni Kanerva twitter.com/@GranFondoGuide

Bij de wereldkampioenschappen wielrennen hebben volgauto's voor twee bizarre momenten gezorgd. In de beloftekoers voor mannen kwam de Fin Joni Kanerva vrijdag zwaar ten val nadat hij werd aangereden door een volgauto.

De auto week uit naar links om een geparkeerde auto te ontwijken, waarna Kanerva tegen de achterkant knalde.

Gebroken ribben en sleutelbeen

Kanerva heeft volgens de Finse ploegleider Kjell Carlström zijn sleutelbeen en een paar ribben gebroken. "Hij kwam bijzonder hard ten val tegen de dranghekken en bleef roerloos liggen."

"Hij heeft hechtingen aan zijn hoofd gekregen en heeft zijn sleutelbeen en een paar ribben gebroken. Alles is onder controle en het komt wel goed met hem. Maar het had erger kunnen zijn", aldus Carlström op de site van Sporza.

In de juniorenwedstrijd van zaterdag haalde een auto van de organisatie een opmerkelijke actie uit. Een rode UCI-auto wilde een achtervolgende groep aan de rechterkant passeren. Op dat moment schoven de renners, die de auto niet in de gaten hadden, zelf ook naar rechts.

De auto besloot niet te remmen en te wachten tot de kopgroep veilig gepasseerd kon worden, maar stuurde naar links en reed door de kopgroep heen. Niemand van de renners ging daarbij onderuit.

STER reclame