NOS SportAangepast

Geen WK-medaille voor De Geus

De Geus grijpt naast medaille en baalt stevig

Windsurfer Lilian de Geus is er bij de WK in Japan niet in geslaagd een medaille te winnen. In de medalrace van de RS:X-klasse eindigde De Geus als vijfde, met een zesde plaats (62 punten) in het eindklassement tot gevolg.

De Geus, die vorig jaar bij haar olympisch debuut in Rio als vierde eindigde, plaatste zich na negen races als zesde voor de finale, maar daarin wist ze het verschil dus niet te maken.

Teleurgesteld

"Ik baal er wel een beetje van. Ik had echt een slechte start en kwam niet goed weg. We hadden hier gewoon topdrie willen varen. Dus een zesde plek is dan wel een beetje teleurstellend", reageerde De Geus na afloop.

De Chinese Chen Peina veroverde in Enoshima de wereldtitel. Het zilver en brons gingen naar haar landgenoten Jiahui Wu en Yunxiu Lu.

Van Rijsselberghe

Dorian van Rijsselberghe plaatste zich op het nippertje voor de finale en was al kansloos voor een podiumplek. De tweevoudig olympisch kampioen won de medalrace knap en eindigde uiteindelijk als achtste in het klassement. De Chinees Ye Bing greep het goud.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl