Emile Roemer houdt een toespraak op de verkiezingsavond van de SP in Den Haag
NOS Nieuws

Roemer: meeste SP-afdelingen mogen gewoon meedoen aan verkiezingen

Het grootste deel van de SP-afdelingen die nog geen toestemming hebben om mee te doen met de gemeenteraadsverkiezingen mag waarschijnlijk toch meedoen. Dat zei partijleider Emile Roemer in Met het Oog op Morgen.

In de aanloop naar de verkiezingen in maart rommelt het bij de SP. In Hoorn en Rijswijk heeft het landelijke partijbestuur besloten dat de lokale afdeling niet mee mag doen aan de verkiezingen, omdat de leden zich niet genoeg hebben laten zien in de wijken.

Nog eens vijftien gemeenten hebben nog twee weken om te laten zien dat ze actief genoeg zijn. De partijleider heeft daar vertrouwen in. "Maar ze moeten de kiezer wel kwaliteit bieden."

Wat je niet wil, is dat je straks door de ondergrens heengaat.

Emile Roemer

Volgens Roemer is het bij sommige afdelingen een probleem dat er niet genoeg raadsleden, bestuursleden en vrijwilligers zijn. "Als je die niet op de been kan krijgen, dan moet je niet zeggen: laten we het toch maar proberen."

"Wat je niet wil, is dat je straks door de ondergrens heengaat. Dus dat je na de verkiezingen de raad nauwelijks kunt vullen en dat je niet in staat bent om bij de mensen langs te gaan om te kijken wat er leeft."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl