Bosz begrijpt de teleurstelling bij Aubameyang

Aangepast
Pierre-Emerick Aubameyang is teleurgesteld maar laat dat op het veld niet blijken AFP

Terwijl hij als coach van koploper Borussia Dortmund momenteel in Duitsland al bewierookt wordt vanwege zijn tactische en technische kennis, werpt Peter Bosz zich dezer dagen ook op als een trainer met nuttige psychologische talenten.

Vragen over een mogelijk smeulend conflict omdat aanvaller Pierre-Emerick Aubameyang met een nors gezicht door Dortmund loopt, pareerde Bosz vrijdag eenvoudig door te zeggen dat hij alle begrip heeft voor de spits die deze zomer een toptransfer misliep.

Hij maakt absoluut niet de indruk dat hij teleurgesteld is. Hij is heel tevreden hier in Dortmund.'

Peter Bosz

In een radio-interview maakte Aubameyang recent zijn ongenoegen kenbaar. De 28-jarige Gabonees, wiens naam werd gelinkt aan Real Madrid, Paris Saint-Germain en AC Milan, moest tot zijn ontsteltenis constateren dat geen van de geïnteresseerde clubs tot een akkoord wist te komen met het management van Borussia Dortmund. En dus speelt hij nog steeds in het geel-zwart van Borussia.

'Dat stelt me teleur'

"Er was overeenstemming met Borussia, dat ik zou mogen vertrekken. Dat is echter niet gebeurd en dat stelt me teleur", zo vertelde de razendsnelle aanvaller op de radio.

Dortmund-trainer Peter Bosz reageerde mild op dat interview: "Ik vind zijn opmerking heel normaal en heb begrip voor hem als voetballer."

Bosz begrijpt teleurstelling bij Aubameyang

"Hij heeft gezegd dat hij graag van club was veranderd toen die kans zich voordeed. Dat is echter niet gelukt. Maar hij maakt nu absoluut niet de indruk dat hij teleurgesteld is. Hij is heel tevreden hier in Dortmund.''

Koploper

Met Aubameyang als aanjager is Dortmund uitstekend begonnen aan de competitie. De ploeg van Bosz is koploper na vijf duels en speelt zaterdag thuis tegen Borussia M├Ânchengladbach. Aubameyang heeft dit seizoen al vijf keer gescoord.