NOS NieuwsAangepast

Pestende scholieren opgepakt voor mishandeling tienermeiden

De politie in Voorne-Putten heeft twee tienermeiden op school opgepakt op verdenking van mishandeling van twee leeftijdsgenoten. Aan de mishandeling gingen pesterijen via sociale media vooraf. De gepeste meisjes durfden niet meer naar school.

De twee slachtoffers werden afgelopen maandag met een smoes naar een plek gelokt waar ze werden ingesloten door een grote groep. Een meisje werd geslagen door een van de pesters. De mishandeling werd gefilmd, en via sociale media verspreid onder leerlingen van de school.

De slachtoffers deden aangifte van de mishandeling en het pesten. De politie besloot te wachten totdat de verdachten weer in de fout gingen. Bij een volgende pesterij werd het duo op heterdaad betrapt en aangehouden. De twee moeten zich nog voor de politierechter verantwoorden.

'Pestgroep'

Naast de twee pesters zijn ook andere leerlingen door de politie benaderd. Leerlingen die tot de groep pesters behoorden, werden een voor een uit de klas gehaald. Een agent wees ze vervolgens erop dat ze met hun gedrag op het randje van het strafrecht balanceren.

Bij de behandeling van de zaak heeft de politie nauw samengewerkt met het schoolbestuur. "Mocht zich nogmaals zoiets voordoen, dan weten de twee partijen elkaar weer te vinden."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl