Redderingswerkers bij de school in Mexico-Stad
NOS NieuwsAangepast

Persoon onder puin Mexico-Stad toch geen 12-jarig meisje

Mexicaanse autoriteiten zeggen dat er geen vermiste kinderen meer zijn onder het puin van een ingestorte school in Mexico-Stad. Er werd in het bijzonder gezocht naar een 12-jarig meisje, maar alle kinderen die vermist waren zijn levend, of overleden gevonden.

Volgens de Mexicaanse marine is er nog wel in ieder geval één overlevende onder het puin van het schoolgebouw. Dat is waarschijnlijk een volwassen medewerker van de school.

Inmiddels staat het dodental op 273. De Mexicaanse president zegt dat er nog overlevenden onder ingestorte gebouwen kunnen zijn. Meer dan 50 mensen zijn tot nu toe levend onder het puin vandaan gehaald. 1900 mensen raakten gewond.

Frida Sofia

Sinds de aardbeving dinsdag wordt met man en macht gezocht naar overlevenden. In het bijzonder het verhaal over een meisje genaamd Frida Sofia kreeg veel aandacht. Reddingswerkers zagen haar vingers tussen het puin bewegen.

Maar naarmate de tijd verstreek, begonnen er al twijfels te ontstaan over het verhaal. Nu zeker is dat de persoon die onder het puin ligt niet een meisje is, blijft nog wel onduidelijk of Frida Sofia bestaat en op de ingestorte school zit.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl