Catapult (1974) met Cees Bergman in het midden ANP

Zanger, liedjesschrijver en muziekproducent Cees Bergman is overleden. Dat melden Omroep West en het AD. Hij speelde onder meer in de bands Catapult en Rubberen Robbie. Ook was hij een van de drijvende krachten achter Ome Henk.

Bergman schreef met Cat Music, het entertainment- en productiebedrijf dat voortkwam uit Catapult, tientallen nummers voor André Hazes, waaronder de muziek voor 'n Beetje Verliefd, en voor Patricia Paay en Rita Hovink. Cat Music bestond uit Bergman en andere voormalige leden van Catapult.

De voormalige manager van Catapult vertelt bij Omroep West dat Bergman, die 65 jaar oud is geworden, al enige tijd ziek was.

Catapult bestond van 1973 tot en met 1979. De band scoorde twee top-tienhits, met Teeny bopper band en Let your hair hang down.

Uit Catapult kwamen naast Cat Music, nog een aantal bands voort, zoals The Monotones (met de single Mono) en Master Genius (onder meer Let's Break), die allemaal dezelfde leden hadden als Catapult.

Ook Rubberen Robbie kwam voort uit Catapult en maakte persiflages van bekende Nederlandstalige liedjes. In 1981 had Rubberen Robbie een nummer 1-hit met De Nederlandse sterre die strale overal.

Ome Henk (gespeeld door Frank van der Plas) is de hoofdpersoon in een door Cat Music geproduceerde serie cd's, dvd's en stripverhalen.

De figuur Ome Henk (asociaal, chagrijnig) heeft een aantal singles gemaakt, die net zoals bij Rubberen Robbie, persiflages waren van bestaande hits. Daaronder zijn Ik ben verkouden, op de melodie van The Power van Snap!, en Op de camping, op de melodie van In the navy van Village People.

Ome Henk is vooral populair bij jongeren en zijn hits worden veel gedraaid in après-skihutten.

STER reclame