NOS SportAangepast

Spelen Zuid-Korea niet in gevaar: een van de veiligste landen ter wereld

President Moon Jae-In: Zuid-Korea een van de veiligste landen ter wereld

In de week dat de Amerikaanse president Donald Trump opnieuw uithaalde naar de Noord-Koreaanse leider Kim-Jong Un, benadrukt Zuid-Korea dat de Olympische Spelen in Pyeongchang niet in gevaar zullen komen.

"Je hoort nooit iets over Koreanen die in angst leven vanwege terrorismedreiging. Sterker nog, Zuid-Korea is een van de veiligste landen ter wereld", zei president Jea-In Moon bij de presentatie van de olympische medailles.

Olympische Spelen, WK voetbal, WK atletiek

"We hebben veel ervaring met het organiseren van grootschalige internationale evenementen, waaronder de Spelen in Seoul, het WK voetbal in 2002, de G20-top in 2010 en het WK atletiek in 2011", aldus de president.

De medailles voor de Winterspelen van volgend jaar

De medailles werden tegelijkertijd in Seoul en in New York onthuld, waar de president is voor de algemene vergadering van de Verenigde Naties.

Aan de zijkant van de medailles staat 'Pyeongchang Winter Olympics' geschreven in het Hangul, het Zuid-Koreaanse schrift. "Hangul is het fundament voor de Zuid-Koreaanse cultuur", zegt het organisatiecomité.

Goud en zilver zwaarder, brons lichter

De medailles hebben een diameter van 9,25 millimeter. De gouden medaille weegt 586 gram, de zilveren 580 gram en de bronzen plak 493 gram.

Vergeleken met de medailles voor de Spelen van Sotsji zijn de gouden en zilveren medailles zwaarder, de bronzen medaille is juist lichter dan vier jaar geleden.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl