NOS WielrennenAangepast

Dumoulin geniet van wereldtitel: ik was nog nooit zo goed

Dumoulin, een dag na zijn wereldtitel

Daags na het behalen van de wereldtitel tijdrijden is de glimlach nog niet verdwenen van het gezicht van Tom Dumoulin. "Het was een perfecte dag gisteren, ik was nog nooit eerder zo goed. Als het droog was gebleven, was het verschil nog groter geweest."

Toch heeft Dumoulin niet in zijn kampioenstrui geslapen, zoals Annemiek van Vleuten eerder deze week. "Tradities zijn er om gebroken te worden, hè", lacht Dumoulin. "Maar hij lag wel ergens op mijn kamer."

Complete interview Dumoulin

Met de gewonnen Giro, de NK-titel tijdrijden, de eindzege in de BinckBank Tour en nu de wereldtitel tijdrijden, kan het jaar van Dumoulin niet meer stuk. "Ik kan niet klagen, alles lijkt te lukken", zegt hij. "Ieder doel dat ik stel, haal ik. Dat gaat zeker niet elk jaar lukken."

Juiste balans zoeken

Voor Dumoulin, die bezig is aan zijn eerste seizoen als klassementsrenner, is het een leerzaam jaar. "Ik reageer bijvoorbeeld goed op hoogtestages. Ik ben wel heel veel weggeweest van huis, ik denk niet dat ik dat de komende tien jaar kan blijven doen. Het wordt zoeken naar de juiste balans."

Zondag kan Dumoulin een derde wereldtitel in de wacht slepen (hij won afgelopen zondag met Sunweb ook al de ploegentijdrit), als de wegwedstrijd gereden wordt. "Ik heb zeker een kans, maar ik ben geen topfavoriet. Het is een leuk en uitdagend parcours, maar niet op mijn lijf geschreven."

"Er zijn andere renners, zoals mijn ploeggenootje Michael Matthews en Peter Sagan die hier beter uit de voeten kunnen. Maar ik start en heb goede benen, dus dan heb je een kans. We zien het wel."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl