NOS WielrennenAangepast

Dumoulin flikt het: ik had zo'n goede dag!

Hij was de grote favoriet, maar dat hij zo zou huishouden bij het WK tijdrijden had ook Tom Dumoulin zelf niet gedacht. "What the fuck! Echt, ik had zo'n goede dag", laat de kersverse wereldkampioen weten.

De Limburger ging af en toe zo hard, dat hij aan zijn apparatuur begon te twijfelen. "Ik dacht dat mijn powermeter niet klopte. Als ik keek, was het gigantisch hoog. Dus ik dacht: rij maar gewoon op gevoel. Maar het klopte misschien wel, want ik vloog over het parkoers."

Zelfs de plotselinge regen kon hem niet afstoppen. Wel afremmen. "Ik moest superrustig door de bochten gaan want ik had mijn gladde tijdritbanden erop. De eerste kilometer van de klim kon ik niks en elke bocht voelde ik mijn achterwiel wegglijden."

Vooraf ging het veel over de mogelijkheid om tijdens de rit van fiets te wisselen: van tijdritfiets naar klimfiets. Dumoulin maakte er geen gebruik van. Dat wist hij gisteren al.

"Na vrijdag begon ik al een beetje te twijfelen en van maandag op dinsdag kon ik er bijna niet van slapen. Toen wist ik ook dat ik het niet moest doen. Een goede beslissing", aldus Dumoulin.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl