Paul Haarhuis
NOS SportAangepast

Davis Cup-team uit tegen Frankrijk, tennissters tegen VS

Het Nederlands Davis Cup-team heeft het niet getroffen tijdens de loting van de Davis Cup. De mannen, die afgelopen weekend ten koste van Tsjechië een plek in de wereldgroep veroverden, spelen begin 2018 uit tegen Frankrijk.

Ook het Fed Cup-team krijgt het zwaar. De vrouwen van Paul Haarhuis, die ook de mannen coacht, stuit in de eerste ronde op de Verenigde Staten. Oranje kan op 10 en 11 februari een thuiswedstrijd spelen, maar dat staat nog niet vast.

Amerika heeft volgens de nieuwe regels van de Fed Cup als finalist van 2017 (tegen Wit-Rusland) het recht om ervoor te kiezen thuis te spelen. De Amerikaanse tennisfederatie moet binnen tien dagen kenbaar maken of zij hier gebruik van willen maken.

De Nederlandse tennissters stonden in 1998 voor het laatst tegenover de VS. Op Amerikaanse bodem was Nederland met 5-0 kansloos.

Frankrijk heeft tien tophonderdspelers

De Davis Cup-ontmoeting tussen Frankrijk en Nederland wordt van 2 tot en met 4 februari 2018 gespeeld. De Fransen mogen de ondergrond bepalen Zij staan, met tien spelers in de tophonderd (tegenover Nederland één), eind november in de finale tegenover België.

Nederland en Frankrijk stonden in 2009 voor het laatst tegenover elkaar. In Maastricht was Frankrijk met 4-1 te sterk. Thiemo de Bakker versloeg destijds Gaël Monfils.

Afgelopen weekend maakten Lucas Pouille en Jo-Wilfried Tsonga in het enkelspel hun opwachting voor de Fransen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl