In samenwerking met
Omroep Zeeland
NOS NieuwsAangepast

Vastgelopen Duitse tanker bij Zeeland losgetrokken

De olietanker die vanmorgen vroeg in Zeeland vastliep, is na twee pogingen losgetrokken. Vanochtend kwam de Seatrout, een Duitse olietanker van ruim 180 meter lang, vast te zitten in het Nauw van Bath. De tanker kwam daar terecht na een aanvaring met een ander schip.

Toeschouwers kwamen vanmorgen naar de vastgelopen Seatrout kijken. Tijdens het lostrekken werd de dijk deels afgesloten voor publiek, omdat er trossen los konden schieten.

Opnieuw een schip vastgelopen op de Westerschelde

Rond zes uur 's ochtends kwam de boot vast te liggen. Een eerste poging om het schip los te trekken mislukte. De bergers moesten vervolgens op het gunstige tij wachten.

Mislukte passage

De Seatrout voer vanochtend samen met een ander schip vanuit Antwerpen richting de Noordzee. De twee passeerden een vaartuig dat in de richting van Antwerpen voer. De twee schepen die naar de Noordzee gingen, kwamen te dicht bij elkaar. Door zuigwerking tussen de beide schepen volgde een aanvaring, waardoor de Seatrout strandde. De twee andere schepen konden hun weg wel vervolgen.

De manoeuvre waarbij drie schepen elkaar passeren komt wel vaker voor, zegt een woordvoerder van de haven van Antwerpen tegen Omroep Zeeland.

Het is niet de eerste keer dat er een groot schip vastloopt in de buurt van Bath. Begin vorige maand strandde een schip van ruim 360 meter. Dat werd na twaalf uur losgetrokken.

Het schip toen het nog vast zat bij Bath

Advertentie via Ster.nl